Woningwaarde gestegen? Bespaar op je maandelijkse hypotheekkosten!



Woningwaarde gestegen? Bespaar op je maandelijkse hypotheekkosten!
23 okt. 2024·
Leestijd:

Je wilt natuurlijk niet meer kwijt zijn aan je hypotheek dan nodig. Laat daarom opnieuw een taxatie doen, om te checken of je jouw hypotheekkosten kunt verlagen.

Wat heeft een taxatie te maken met jouw hypotheekkosten?

Is je huis in de afgelopen jaren in waarde gestegen? Dan betaal je misschien wel te veel rente! Met een taxatie toon je aan dat jouw huis is gestegen in waarde. Dit beïnvloedt je hypotheek

Hypotheekrente op basis van risico

Jouw geldverstrekker kijkt bij het bepalen van de hypotheekrente naar het risico dat zij lopen als ze geld uitlenen aan jou. Is er een groot risico dat je jouw hypotheek niet kan aflossen? Dan wordt jouw hypotheekrente hoger.

Hogere woningwaarde, lager risico

Waarom? Omdat je hypotheek lager wordt in vergelijking met je woningwaarde. Hierdoor krijgt de bank meer zekerheid dat je jouw hypotheek kunt aflossen. Het risico voor de bank gaat omlaag, waardoor de rente ook omlaag kan

Tussentijdse renteaanpassing

Toont de taxatie aan dat je woningwaarde is gestegen? Dan weet je nu dat dit invloed kan hebben op je hypotheekrente. Je geldverstrekker verlaagt dit niet automatisch. Hiervoor moet je zelf een tussentijdse renteaanpassing aanvragen bij de geldverstrekker. Houd hier dus wel rekening mee!

Check vandaag nog of jouw hypotheekrente omlaag kan!

Andere interessante nieuwsartikelen

ISDE-subsidie

Het verduurzamen van je woning heeft een hoop voordelen. Het bespaart energie, het is beter voor het milieu en uiteindelijk bespaar je geld. Maar in eerste instantie kost het je geld. Om hierop te besparen kun je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

22 aug. 2024 Meer lezen

Huizen bezichtigen, hoe doe je dat?

Dan is het eindelijk zo ver, je hebt een huis op het oog en kunt morgen dan eindelijk de woning goed bekijken en beoordelen. Maar hoe doe je dit? Waar moet je op letten om een goed beeld te krijgen van de staat van de woning en misschien wel het allerbelangrijkste, hoe is de locatie? Daarom hier een paar handige tips en checklists om te bezichtigen als een volwaardig huizenjager.

29 jul. 2024 Meer lezen

Jongewaard Heemskerk NVM Makelaars
Middenweg 159 A
1782 BE Den Helder

Back to top